Ruční kávomlýnek klasického střihu s otevřenou násypkou je vhodný pro ty, kdo již mají s ručním mletím kávy zkušenost a vědí, jak zacházet s mlýnkem, kde kávová zrna nejsou kryta víčkem.
Přednosti tohoto krásného a elegantního mlýnku? Pevné dřevěné tělo, odolný mlecí strojek s mlecími kameny z oceli a zárukou 10 let na opotřebení, široká a dobře dostupná násypka z mosazi – Lodos 1930 využijete pro velmi časté mletí kávy, i při použití několikrát denně vydrží dlouhá desetiletí bez viditelného opotřebení dřevěných částí či mlecích kamenů z kalené oceli. Přitom je prakticky bezúdržbový. Stačí občas zvenku otřít, zvnitřku vyfoukat zbytky kávy.
Jako všechny dřevěné mlýnky Lodos je i model 1930 vyráběn s velkým podílem ruční práce, pro spojování jednotlivých dřevěných dílů se přitom už více než 90 používá stále tentýž postup – cinkový spoj zdobený intarzií. Kávomlýnek Lodos 1930 má jednoduché a plynulé nastavování hrubosti mletí – otočte regulační maticí pod kličkou a umelete kávu dostatečně jemnou pro pravé italské espresso i hrubší do french pressu či dripperu.