Mexico
Berilo
Země: Mexico
Oblast: Chiapas
Nadmořská výška: 1100 – 1250 m.n.m.
Tato vynikající káva se pěstuje v Chiapas Highlands of Motozintla. Káva je produkována malými farmáři organizovanými v družstvech, která jsou certifikována orgány pro pěstování organických potravin. Mezi tyto společnosti patří např. IMO, Naturland, a také Mezinárodní asociace pro zlepšování organických plodin (OCIA) se sídlem v USA a japonským Agricultural Standart of Organic Agricultural Products (JAS). Tuto speciální kávu, která je pravděpodobně jednou z nejlepších organických káv dostupných na trhu, kupuje naše společnost.
Třešeň je pečlivě sklizena a vysušena každým malým výrobcem pod přísnou kontrolou kvality ze strany jejich družstva. Družstvo shromažďuje a nakupuje pouze kávu nejvyšší kvality, kterou nám následně doručí do Tapachule v Chiapas. Při doručení a před přípravou na následující export provedeme vlastní kontrolu kvality kávy. Vývoz organicky vypěstované kávy předpokládá velmi úzké vztahy a partnerství s producenty. Jejich kávu tedy pouze nekupujeme, ale doprovázíme je po celý rok, což zahrnuje předfinancování, zemědělské a obchodní poradenství a naše know-how plnění zákonných požadavků na udržení certifikace.
Lahodná svěží chuť ovoce, čokolády, vanilky a mandlí s jemnou sladkostí.
Odrůda: Bourbon, Caturra, Catuai
Zpracování: mokré, vysušená na slunci
Stupeň pražení: 2/5 více o stupních pražení zde.