Obsah kurzu
Společně projdeme historii kávy, pěstování kávovníků, rozdíly mezi Arabicou a Robustou a do hloubky se podíváme na přípravu základního kávového nápoje Espresso. Školení provádím v prostorách pražírny, takže si projdeme technicky proces pražení kávy. Ukážeme si nepraženou zelenou kávu a výsledek po vypražení. Naučíme se nastavovat mlecí kameny pro danou kávu a kávovar. Vysvětlíme si proč je důležitá voda u kávy.
Po dokončení kurzu budete vědět co je to dobrá a špatná káva. Nebojte se nebude to jen o povídání. Budete kávu připravovat na profesionálním dvou-pákovém kávovaru. Káv uděláme opravdu hodně. Nakousneme i šlehání mléka, a jak mléko ovlivňuje chuť kávy.
Na úplný konec dostanete certifikát se svým jménem a podepsaný mnou a praženou kávou TROBICA. V průběhu celého kurzu bude prostor pro dotazy.
Zabaleno v dárkové krabičce, navíc ZDARMA 50g Kávy TROBICA Red.